woensdag 9 juli 2014

De brug

Wat ziet u hier ?
Bekijk elk beeld aandachtig en volg het verhaal.

Vijf personen, in het zwart gekleed, uniform bijna, op een rij, stappend op een brug. Ze praten met elkaar. Tenminste, de middelste met de persoon links van hem. Die rechts van hem luistert misschien maar iets links hoog boven hem boeit hem blijkbaar.
De man links heeft zijn hoofd ook richting conversatie gewend.



Eén ervan, de centrale figuur, laat de groep verder lopen. De persoon rechts van hem die zojuist nog in gesprek was met hem wendt zich nu op zijn beurt naar de man links van hem. Spannend. Wat gaat de centrale figuur doen ?


Ach ja, hij gaat een foto nemen. De conversatie rechts in beeld wordt iets intiemer. De man die daarnet in de hoogte keek loopt nu iets centraler. Hij neemt de plaats van zijn voorganger in. De man uiterst links heeft geen boodschap meer aan de conversatie rechts.


De fotograaf (zo zullen we hem maar noemen) moet iets gezegd hebben in het genre van kijk eens naar het vogeltje of zo. Dat hebben ze gedaan, ze hebben zich omgedraaid, eventjes geposeerd en blijkbaar is de foto al genomen. Het lijkt of ze op hem gaan wachten. Maar is dat wel zo ?


Maar neen, de vier zijn echt ondankbaar. Ze hebben zich omgedraaid en stappen alweer door. De fotograaf moet zich maar reppen wil hij weer zijn centrale positie innemen. Maar zal hem dat lukken ? U ziet nu al dat de tweede van links duidelijk in het midden loopt en de ruimte openlaat rechts van hem. Hij zal nu de centrale figuur worden. Dat voel je want hij kijkt weer zelfzeker en geboeid geboeid naar iets links boven hem. En die twee rechts zijn weer aan het praten. Of is het kletsen ?


Beste bloglezer. Dit wordt nu echt spannend ?
Zal de fotograaf zijn centrale plaats weer kunnen innemen ?
En a propos, wie van de vijf is van het vrouwelijk geslacht ?

Als u denkt de oplossing te kennen, mail het mij dan maar.

1 opmerking:

Ellen zei

De tweede van recht is een vrouw.

Verder ziet het er allemaal uit als
1. de pier van Nieuwpoort - daar zit jij zeker voor iets tussen
2. een bende maffiosi - daar zit jij misschien ook wel iets tussen
3. een coole rockband uit de VS

Dus wat zou er kunnen gebeuren? Ik denk iets met een anticlimax. De fotograaf draait zich om en neem nog een foto van de lege pier.