woensdag 16 juli 2014

Belegtoestanden II



Vorig bericht heeft heel wat reacties losgeweekt. 

Maar geen paniek. Die gele blokken zijn geen reclamestunt van Yellow Brick Road, een app-gestuurd systeem waarbij je via gsm parkeertickets kunt betalen. 

Die blokken, dat is een preventiemaatregel van de Gentse Politie in functie van de komende Gentse feesten.

Want ziet u, Gentenaars die willen feesten, die komen wel met de fiets. Die zijn dat gewoon. 

Maar het volkje van daarbuiten parkeert tijdens de feesten zo arrogant dat dergelijke maatregelen zich opdringen. Om de fietsroutes te vrijwaren maar ook om de brandweer en de opruimingsdiensten vrije doorgang te geven.

Bij monumentenzorg houden ze het op een bescheiden ‘moet kunnen’, maar helemaal gelukkig zijn ze er daar niet mee. 
Eén wist mij zelfs te vertellen dat ze aan de Vlaamse gemeenschap zouden vragen of in waardevolle stadgebieden, de kleuren van de verkeersborden en signalen niet mogen aangepast worden aan de omgeving. Maar ze weten nog niet of dat via een ministerieel rondschrijven kan dan wel via decreetwijziging. Enfin, ze zoeken dat maar zelf uit. Ze zijn met volk genoeg daar.

Sommige bewoners hebben hun schrijnwerk reeds aangepast aan de gele invasie. Of was het omgekeerd ? Ik weet het niet meer zo juist. 

Iemand bedacht dat die gele koorts een maatregel is tegen wildplassers. Beste meneer, daar is geen kruit tegen opgewassen. Kruid ook niet. 
Een Predikherenleibewoner, dat is iemand die in de onmiddellijke omgeving van de Korenmarkt woont, (voor wie Gent niet kent, n.v.d.r.) heeft een camera geïnstalleerd die op één nacht
gemiddeld 180 wildplassers registreert tijdens De Feesten. Onze geliefde burgemeester (D.T.) was er niet goed van en plaatste prompt een gratis urinoir in de onmiddellijke omgeving. Dat resulteerde in een drastische vermindering naar slechts 60 wildplassers per nacht. Gemiddeld.

Gasboetes zouden hier zo’n 3.000 € kunnen genereren. Daarvoor wil ik wel een nachtje opblijven.


Indien u denkt dat dit bericht niet voor 100 % juist is, mail mij dan het verzinsel.

Geen opmerkingen: