woensdag 30 april 2014

Neuzenoorlog



Hier zie je ze nog naast elkaar staan, voor ze met hun kar en al van het straattoneel moesten verdwijnen op bevel van onze geliefde burgemeester. Wegens onbetamelijk gedrag zoals, vermeend spuwen in elkaars koopwaar, elkaar in een wurggreep houden, een kopstoot uitdelen.

Ik heb dat laatste nog nooit gedaan (die twee eerste omgangsvormen eigenlijk ook niet) maar doet dat ook geen pijn, een kopstoot, ook bij diegene die hem uitdeelt ?

Maar soit. 

Ze hebben nog tot 30 april om zich te bezinnen want vanaf 1 mei mogen ze mekaar weer openlijk beconcurreren. Er zijn er die zeggen dat ze mekaar beduvelen en daarmee zoveel mogelijk de pers proberen te halen om hun omzet aan te dikken. Eén van die twee is alvast geen Gentenaar want hij spreekt met een niet te camoufleren West-Vlaams accent.  

Echt Gents klappe enkantjij nie. 

Vreemd want cuberdons behoren tot het levend werelderfgoed van de UNESCO zoals Geraardbergse mattetaarten en ham uit Parma. Mag dat wel, van de UNESCO, Gentse cuberdons, geproduceerd in Eeklo, verkopen door een West-Vlaming ?

Als dit verhaal volgens jou niet 100 % waar is, mail mij dan het verzinsel.

Geen opmerkingen: