zondag 13 april 2014

FEEDBACK I

Tijd voor een beetje feedback.

De meeste  reacties kwamen op de baarmoeder.
Iemand  ( Ellen ) gelooft niet dat er duizend vrouwen op een trein kunnen.
Wel, een gewone spitstrein bestaat uit 12 rijtuigen waarvan 3 in eerste klasse en 9 voor - in ons geval - gewone vrouwen.
Vermenigvuldigd met het aantal zitplaatsen heeft dat in totaal 800 reizigers per trein.
1-0 voor Ellen.
Maar er rijden ook dubbeldektreinen in ons land. Daarvan is de capaciteit per stel iets meer dan het dubbel van een gewoon stel 1.632 zitplaatsen.

Dillema.
Indien we twee dubbeldeks en drie gewone treinen nemen, dan hebben we al 664 vrouwen teveel naar dokter Jan V. vervoerd voor zijn onderzoek.

Terloops, op het spitsuur (tussen 7 en 9 u 's morgens) rijden er vanuit zowel Gent als vanuit Antwerpen zo'n zeven treinen naar Brussel (stoptreinen niet meegerekend).
Dat is een aardig pak reizigers. Als je dat omzet in auto's met een gemiddelde bezetting van 1,2 passagiers per auto, dan kom je tot een file van ongeveer 15 km zowel tussen de twee genoemde steden en onze geliefde hoofdstad.
Al die treinen na elkaar (tussen 7 en 9) nemen maar 2,4 km in beslag over een breedte van 3,00 m


Maar we zijn een beetje aan het afwijken.

Willem blijkt een deskundige te zijn en ik kan hem al meteen geruststellen: als dr. Jan V het heeft over de grootte van de baarmoeder, dan is het enkel over de baarmoeder, dus zonder eierstokken en zonder schede. Maar we vonden het zonde om die twee onderdelen van de tekening af te knippen.

De vraag blijft wel overeind: klopt het dat de baarmoeder er op zijn harmonieust uit ziet als de vrouw het vruchtbaarst is ? En zou moeder (!) natuur dat zo gewild hebben ?

Voor de rest:
- eentje heeft blijkbaar een vermoeden van wat op de laptop van Marrat staat;
- over het varen: geen enkele verklaring behalve dat ene Sus S. - en notoir zeiler -  repliceert dat het fout gericht staan van de camera niet de verantwoordelijkheid is van de fokkemaat maar wel van de stuurman - bedankt Sus, en een zekere Paul L. opperde dat de stuurman teveel pastis gedronken had. Mocht dit al het geval zijn - quod non - dan nog heeft die camera toch iets zeer onheilspellends geregistreerd, toch ?
- over de loodswezen: we zullen binnenkort verder onderzoek doen.


1 opmerking:

Ellen zei

LOL! Wat zijt ge toch een ozelaar!! Ik blijf verder volgen, ik ben vast van plan om die prijs te winnen.