vrijdag 11 april 2014

Arm en rijk




 
De Jan-Leyersreeks over arm en rijk is afgelopen. Jan heeft dat weer mooi in elkaar geknutseld. In alle grote steden aan mensen vragen of ze er geen probleem mee hebben dat de ene veel meer heeft dan de andere en omgekeerd.
Erg veel voorbereidend werk en research is daar niet aan voorafgegaan. We vliegen naar daar en we zien wel waar we landen. Echt rijke mensen, ik bedoel echte rijken met meer dan teveeel geld, heb ik niet gezien in de reeks. Daar geraakt Jan niet binnen. Arme mensen daarentegen, die kon hij zo van de straat lepelen. Discreet een microfoontje met zendertje aanspelden zodat het gesprek natuurlijk lijkt in plaats van een interview met een alomtegenwoordige microfoon zal wellicht nog het moeilijkste geweest zijn.
Even was er probleem toen één van die zogenaamde rijken 250 € vroeg voor haar prestaties. Om Jan en Co binnen te laten in haar condominium enzo… In principe doet Jan dat niet, betalen voor een interview. Maar als je met zo’n equipe er een dure verplaatsing en overnachting hebt opzitten en je komt met niets boeiends naar huis,  dan is 250 € peanuts.
Toen ze weer tussen de straatarmen aan het ploegen waren vroeg er één van de equipe:
-     -   Zeg, zouden we die mensen ook niet wat geven ?

-      -  Zouden we dat wel doen ? Je weet niet waar je dan aan begint …

-      -  Tja, maar als je aan die rijken al tweehonderdvijftig euro geeft …

-      -  Ok. Aan hoeveel had je gedacht ?

-      - Bwah … twintig euro ?
      
     Misschien gaan ze die reeks wel eens opnieuw uitzenden. Uit besparingsmaatregelen. 


Als dit verhaal volgens jou niet voor 100% waar is, zet dan bij de reacties wat het verzinsel is.

Geen opmerkingen: