maandag 11 augustus 2014

4 / 40/ 400 II



Aha, de dame heeft haar effect niet gemist.

Ze zou in de voor-vorige eeuw overigens zeer in trek geweest zijn bij beeldhouwers en schilders die haar als model wel zouden zien zitten om ons allerlei allegorische gedachten bij te brengen.

Vandaag loopt het anders. 

Via een promotiefilmpje probeert de directrice van het Design Museum (Katrien Van de Maerliere) uw aandacht te trekken voor de goede zaak.


Wat hebben deze ballonnen met die vrouw gemeen ?

Wel, heel vaak worden massa’s ballonnen tegelijk de lucht ingestuurd voor een goed doel, een welgemeende boodschap, een protestactie. 

Je kan het zo gek niet bedenken of er worden ballonnen opgelaten, zeker omdat we op die manier onze kinderen erbij kunnen betrekken en ze brainwashen voor de boodschap die we hen willen meegeven.

Meer dan de helft van die onschuldige ballonnen komt in de zee terecht waarna ze zakken tot op de bodem en dan door vissen ingeslikt worden die denken dat het een nieuw soort voedsel is. Bij veel vissen staan er weerhaakjes op hun kaken en van die ballonnen raken ze niet meer af en stikken ze.


Doe dat dus niet meer, ballonnen oplaten voor het goede doel.

En die dame wil ook dat u eens gaat kijken naar die tentoonstelling en ook ziet hoe een jonge man in Nederland erin slaagt water, hemel en aarde te bewegen om de smurrie op te ruimen. Kijk nog eens naar het filmpje.

Maar beter is om geen smurrie te maken.

Als u denkt dat dit verhaal niet voor 100 % juist is, mail mij dan het verzinsel.

1 opmerking:

Anoniem zei

Directeur design museum lijkt me Katrien Laporte te zijn.