vrijdag 28 november 2014

Betaalbare Luxe IV

Dit is het vervolg van de saga betaalbare luxe III  (klik)


Na die botsing met die drones zijn we daar mee gestopt. 

Ah ja, het kon niet anders. Ze waren alle twee kapot.  Gelukkig zijn we nog niet begonnen met dat platform op Roger’s dak. Dat zouden serieuze kosten op ’t sterfhuis geweest zijn. 

Roger is het hart van in en Erik doet alsof zijne neus bloedt. 


Maar we hebben nu een ander idee. Moesten we nu ne keer onze straat terugkopen. Want voor dat de verkaveling was aangelegd was die grond één stuk, enfin samengesteld uit verschillende percelen maar soit. En dan heeft de verkavelaar de straten en de riolering en de verlichting aangelegd en dan gratis overgedragen aan de gemeente maar in de prijs van onze grond zaten natuurlijk ook de kosten voor die grond en aanleg van de straat.

Die grondkosten en aanleg hebben wij, dus alle eigenaars, al betaald. En het heeft de gemeente niets gekost. Eigenlijk ne schone cadeau aan de gemeente als ge ’t zo bekijkt.

Als we nu eens aan de gemeente vragen om ons dat terug te geven, voor een symbolische euro. Dan is die straat weer van ons en kunnen we met een omheining en een bareel onze wijk afzetten en laten we alleen onszelf binnen en die mensen die er moeten zijn. Dat zou toch veel veiliger zijn. En natuurlijk mogen de facteur en de vuilbakken ook binnen, dat spreekt vanzelf.

Wat denkt u, zou dat kunnen ?

Als dit verhaal volgens jou niet voor 100% waar is, zet dan bij de reacties wat het verzinsel is.


1 opmerking:

Phi Gura zei

En als de straat terug van jullie is kunnen jullie opdraaien voor de kosten van het onderhoud, de verlichting, de pompen, de nutsleidingen, etc, etc, etc ...