woensdag 25 juni 2014

Het loopt als een tiet III



Het loopt als een tiet. (zie ook H.L.A.E.T. van 16 en 13 juni)

We zijn er nog niet uit. Maar toch even stilstaan bij dat vorige beeld van die Amerikaanse kunstenaar (nou ja, kunstenaar). Heel wat mensen zijn erdoor geschrokken. Zoveel tieten.
Eén lezer telde er 18 maar werd prompt door een lezeres teruggefloten die wel kan tellen. Zestien zijn er, of acht bouwlagen. Niet toevallig is Amerika het land waar hoogbouw redelijk populair is.

Nu blijkt dat wij, zoogdieren, alle soorten door elkaar, de neiging hebben om twee rijen tepels op onze borst en buik te hebben. Altijd mooi symmetrisch. Alleen bij de mens en sommige andere diersoorten is het aantal beperkt tot twee tepels want meer heeft een mensenmoeder bij haar worp blijkbaar niet nodig. Dat de bovenste en niet de onderste rij borsten overbleef lijkt eerder uit praktische overwegingen zo verlopen te zijn. Zo kan een moeder haar zuigeling beter vasthouden bij het zogen. Vermoedelijk hebben veel mannen ook geen bezwaar tegen dit soort evolutieleer.
Af en toe duikt er wel een kleine afwijking op zoals bij Anna Boleyn (1507-1536), de tweede vrouw van Henry VIII. Die had drie borsten. Heb ik ergens gelezen. Maar ze werd onthoofd. Heb ik ook ergens gelezen.  

 







Adolf Hitler zou er ook drie gehad hebben; heeft op het einde van zijn leven (sic) zelfmoord gepleegd. Een geschiedkundig detail dat ik ergens heb gelezen.
Misschien wil de Amerikaanse kunstenaar ons op iets wijzen: vanwaar we komen en wat we achtergelaten hebben in de evolutie.

Nu zijn er nog meer kunstenaars die iets met een grote cascade aan borsten hebben. Dit is wat ik ‘ontdekte’ bij een fontein in Kopenhagen. Die loopt letterlijk als een tiet.

Misschien denkt u nu wel, net zoals een zekere Trees, dat ik helemaal geobsedeerd ben door tieten. Moet u dan maar eens kijken naar die talloze kunstenaars die blijkbaar een bijzondere interesse vertonen voor tieten.

Zoals op de tekening hiernaast, hebt u nu al eens geteld hoeveel tieten daarop staan ? Zou het de zus van Anna Boleyn zijn ?

Terloops, iemand meldde ons dat we de term tiet uit de uitdrukking – lopen als een tiet - eerder moesten zoeken in het dierenrijk.




Als dit verhaal volgens u niet 100 % juist is, mail mij dan het verzinsel.

Geen opmerkingen: